Skævinge Kulturhus

I samarbejde med Klaverfabrikken arrangerer Føllegård Alive:

Jam Session på Føllegård søndag den 25. februar kl 15

Musik genren: Pop / Rock

 

I modsætning til Søndags Jam så er Jam Session mere i overensstememlse med den almindelige opfattelse af JAM kulturen da man her bare kan møde op på dagen og uden forberedelse og de store aftaler kaste sig ud i løjerne på scenen sammen med dagens Jam Band.

Jam bandet kommer til at består af 3 profesionelle musikere herunder Palle Klok, Klaus Sandberg og en endnu ikke navngivet trommeslager. Palle og Klaus er vores to faste banddoktorer som assisterer os til Søndags Jam så dem kender de fleste som har deltaget i Søndags Jam – og nu har alle så muligheden for at prøve at jamme med dem og finde ud af om de formår at få de andre på scenen (dvs jer) til at stråle ligesom de prædiker til Søndags Jam at det er ethvert bandmedlems fornemmeste opgave at få sine med-musikanter til at gøre.

Jam Band påstår at de er klar til at spille med på hvad som helst inden for genren POP og ROCK så det skal vi da prøve at udfordre dem på :-)

Jam Bandet vil varme op med et par numre og derefter bliver der mulighed for at supplere dem og/eller bytte plads med dem.

På scenen vil der stå guitar forstærkere, bas forstærker, trommesæt, keyboard samt mikrofoner så man behøver ikke at medbringe andet end sit personlige instrument og selv uden det finder vi nok også en løsning.

Og for lige at undgå misforståelser så er vokaler også meget velkomne til at deltage.

 

Vi bliver desværre nødt til at kræve 20kr i entre så Klaverfabrikken kan få dækket lidt af sine udgifter til de profesionelle musikere i jam bandet.  Bar/cafeen vil på vanlig vis være åben så der er mulighed for at købe lidt kaffe/kage øl og vand. Overtøj og instrumenter kan afleveres i garderopen mod en mindre betaling.

 

———————————————

4F128382-9B24-45E6-8C8D-412066153F5C

I 2018 starter en ny tradition på spillestedernei Hillerød. Én gang om måneden vil der på et nyt spillestedsted være jam-session. Musikere kan spille med hinanden og prøve kræfter med de professionelle musikere som er værter for aftenen. Arrangementerne er for musikere på alle niveauer, og de vil blive skruet sammen så det også er en oplevelse for publikum.

Cafe Slotsbio, Nødebo Kro, Føllegaard i Skævinge og Klaverfabrikken er spillestederne bag ideen og de 4 håber at byens musikere kommer ud af huse, øvelokaler, musikskole, gymnasiet mm. og tager del i løjerne. Hver jam vil have et nyt tema, som passer til spillestedets aktiviteter. I januar vil Cafe Slotsbio præsentere en blues-jam, i februar og marts vil henholdsvis Føllegaard i Skævinge og Nødebo Kro stå for en pop/rock jam og serien slutter i april i Buddhas Jazz Club på Klaverfabrikken med en jazz-jam.

 

Hvad er en jam-session?
En jamsession kan se ud på mange måder og jamkulturen har altid spillet en central rolle i musikverdenen. I Hillerød-udgaven vil en jam-session bestå af 3 professionelle musikere som er aftenens jam-band. De 3 musikere er udvalgt så de kan spille med på hvad som helst. Publikum vil så kunne komme på scenen og spille med bandet, andre eller solo. Sidder der en trommeslager blandt publikum byttes plads med jambandets trommeslager osv.

På Klaverfabrikken, som sponsorerer jam-serien håber man at byens musikere vil bakke op og dukke op og spille med.
”Musiklivet vokser og vokser i alle krogene af Hillerød. Der er mange koncerter og vores fornemmelse er, at antallet af aktive musikere er stigende. En af opgaverne til de regionale spillesteder er, at gøre noget for det lokale musikmiljø. Vi håber, at jam-sessions vil skabe nye møder mellem musikere og at publikum vil komme og opleve det mangfoldige musikliv byen huser.
- Jens Jepsen, daglig leder Klaverfabrikken

 

Programmet for jam-sessions serien er:
26. Januar kl. 20 / Blues-jam i Cafe Slotsbio
25. Februar kl. 15 / pop/rock-jam på Føllegaard, Skævinge
9. Marts kl. 20 / pop-rock-jam på Nødebo Kro
12. April kl. 19.30 / jazz-jam på Klaverfabrikken i Buddhas jazz club